Přihlášení

Přihlašovací údaje


Nová dotyková klávesnice Jablotron Natus s RFID čtečkou

Nová dotyková klávesnice Jablotron Natus s RFID čtečkou

Jablotron Natus je zcela nová grafická klávesnice s 5“ dotykovým LCD displejem, která výrazným způsobem usnadňuje ovládání alarmu a orientaci v aktuálním stavu ostrahy objektu. Vertikální provedení připomíná mobilní telefon a také samotné ovládání je podobně intuitivní. Uživatelské prostředí je přehledné a snadno ovladatelné díky srozumitelnému zobrazení pomocí ikon a posuvníků pro změnu stavu systému nebo ovládání navazujících technologií. Klávesnice umožňuje také zobrazení aktuálních teplot z nainstalovaných snímačů v systému.

Nadčasový a minimalistický design společně s provedením ve třech barevných variantách (bílá, šedá, antracitová) zaručuje, že se Jablotron Natus stane zajímavým doplňkem každého interiéru.

Klávesnice je určená k Jablotron ústřednám řady JA-100+ a splňuje všechny požadavky norem pro EN Grade 2 (stupeň zabezpečení 2).


Ovládání jednotlivých oblastí

Pokud je objekt rozdělený na několik oblastí, jsou všechny přehledně zobrazeny na klávesnici i se svým aktuálním stavem. Změna stavu zastřežení se provádí jednoduše pomocí posuvníku. Nechybí ani možnost popisu oblastí dle zákazníka.



Ovládání dalších připojených technologií

Zabezpečovací ústředna už nemusí sloužit pouze k střežení objektu před narušiteli, ale lze ji využít také pro ovládání dalších připojených technologií. Mezi ty patří například vjezdová vrata, čerpadlo pro zavlažování a spoustu dalších funkcí, záleží jen na fantazii uživatele.
Vše je opět velice přehledně zobrazené a snadno ovladatelné pomocí posuvníků.



Inteligentní řízení teploty pomocí snímačů

V systémech Jablotron je velká pozornost věnována vyhodnocování teplot a následnému spínání topení nebo klimatizace. Dotyková klávesnice Jablotron Natus přehledně zobrazuje hodnoty jednotlivých snímačů a poskytuje tak uživateli celkový přehled o tepelném komfortu v objektu.

Kromě teploty v obytných místnostech lze zobrazovat a ovládat technologie závislé na teplotě jako jsou serverovny, chladicí boxy nebo teplota vody v bazénu apod.



Správa uživatelů a historie událostí

Přímo pomocí klávesnice lze také zakládat nové uživatele a nastavovat jim oprávnění v systému nebo stávající uživatele mazat.

Velmi jednoduše a přehledně je možné rovněž prohlížet historii událostí.