Přihlášení

Přihlašovací údaje


Nová dotyková klávesnice JABLOTRON Natus s RFID čtečkou

Nová dotyková klávesnice Jablotron Natus s RFID čtečkou

JABLOTRON Natus je zcela nová grafická klávesnice s 5“ dotykovým LCD displejem, která výrazným způsobem usnadňuje ovládání alarmu a orientaci v aktuálním stavu ostrahy objektu. Vertikální provedení připomíná mobilní telefon a také samotné ovládání je podobně intuitivní. Uživatelské prostředí je přehledné a snadno ovladatelné díky srozumitelnému zobrazení pomocí ikon a posuvníků pro změnu stavu systému nebo ovládání navazujících technologií. Klávesnice umožňuje také zobrazení aktuálních teplot z nainstalovaných snímačů v systému.

Nadčasový a minimalistický design společně s provedením ve třech barevných variantách (bílá, šedá, antracitová) zaručuje, že se JABLOTRON Natus stane zajímavým doplňkem každého interiéru.

Klávesnice je určená k Jablotron ústřednám řady JA-100+ a splňuje všechny požadavky norem pro EN Grade 2 (stupeň zabezpečení 2).


Ovládání jednotlivých oblastí

Pokud je objekt rozdělený na několik oblastí, jsou všechny přehledně zobrazeny na klávesnici i se svým aktuálním stavem. Změna stavu zastřežení se provádí jednoduše pomocí posuvníku. Nechybí ani možnost popisu oblastí dle zákazníka.



Ovládání dalších připojených technologií

Zabezpečovací ústředna už nemusí sloužit pouze ke střežení objektu před narušiteli, ale lze ji využít také pro ovládání dalších připojených technologií. Mezi ty patří například vjezdová vrata, čerpadlo pro zavlažování a spoustu dalších funkcí, záleží jen na fantazii uživatele.
Vše je opět velice přehledně zobrazené a snadno ovladatelné pomocí posuvníků.



Inteligentní řízení teploty pomocí snímačů

V systémech Jablotron  je velká pozornost věnována vyhodnocování teplot a následnému spínání topení nebo klimatizace. Dotyková klávesnice JABLOTRON Natus přehledně zobrazuje hodnoty jednotlivých snímačů a poskytuje tak uživateli celkový přehled o tepelném komfortu v objektu.

Kromě teploty v obytných místnostech lze zobrazovat a ovládat technologie závislé na teplotě jako jsou serverovny, chladicí boxy nebo teplota vody v bazénu apod.



Správa uživatelů a historie událostí

Přímo pomocí klávesnice lze také zakládat nové uživatele a nastavovat jim oprávnění v systému nebo stávající uživatele mazat.

Velmi jednoduše a přehledně je možné rovněž prohlížet historii událostí.